Kære Alle

Året går på hæld.

Jeg elsker denne her mørke tid og de små lys rundt omkring, hvis lys jeg værdsætter endnu mere midt i alt det grå.Jeg har sovet længe i dag, så er der ikke meget dag tilbage. En lille sprække med gråt lys at kaste et par ord ind i.

Der er sket alt muligt i 2020. Covid som en underlig med og modspiller. Faktisk opstod nye samarbejder på kryds og tværs.

 I 2020 fik jeg også muligheden for at spille en stuekoncertturné, hvor jeg kunne teste det nuværende drømme-materiale på et live publikum. Det var dejligt intenst at spille i de små stuer, at kunne se folk i øjnene og dele det her indre liv og de indre billeder, som er mine, men som også er så grundlæggende og fælles. Alle drømmer. Jeg oplevede en genklang fra Vestjylland i Landsbylaboratoriet til Das Boten Teater på Samsø, som fortæller mig, at projektet nok skal få gang på jord. Det har vækket en ubeskrivelig længsel i mig og det blod, jeg nu har på tanden efter af få digte, fortælling og musik til at vokse lader mig gå nye skridt i den retning hver dag.

Min stue er fuld af stempler med digte på 72 anslag. Stemplerne har jeg indsamlet og købt i den blå avis. Det Jyske Musikkonservatorium donerede 17, som ellers skulle være smidt ud, og da det så aller sortest ud mht. nogensinde at skulle kunne skaffe 72, fik jeg en stor kasse tilsendt fra Nuuk kunstmuseum, der havde set mit Facebookopslag, og gerne ville hjælpe. Jeg er så uendeligt taknemmelig for den håndsrækning. Der er ikke meget, der kan lade sig gøre uden hjælp fra gode mennesker.

Jeg er i gang med at bygge stemplerne ind en installation til dem, fordi jeg i første omgang vil udgive stemplerne som et ”trykkeri”, så folk selv kan trykke deres egen version af digtsamlingen på bibliotekerne, mærke den fysisk og gå på opdagelse i den som de vil. Det kræver selvfølgeligt at samfundet åbner igen, så det glæder jeg mig til.

Derudover har jeg fundet et forlag i København, som vil udgive digtsamlingen, sådan helt almindeligt og fysisk til boghandel og biblioteker. Det er en kæmpe glæde og jeg kan slet ikke vente med at se den fysiske bog udformet. 

1 2020 har jeg lavet en duo med min bror, som boede hjemme hos mig i forbindelse med nedlukningen. Det er sjovt. Vores tilgang til musikken, den henholdsvis klassiske og rytmiske er ret forskellig. Min brors træning i præcision og teknik overfor min træning med improvisation og åbenhed overfor øjeblikket skaber et spændende spænd i vores samarbejde. Det er en lykke at spille med ham og jeg glæder mig til mere.

Kære alle, blot en lille hilsen og et lille indblik i processerne i denne ende af verden. Jeg håber, I har det godt derude! Og ønsker for os alle at 2021 bliver et godt år!

Mange kærlige hilsener

Karen