Glædeligt forår!

Himmelen er grå. Af og til drysser den sne. Frosten har ikke løsnet den bundne jord endnu, men på de solrige dage, er det ikke til at benægte: Lyset er sejrende. Foråret på vej.

De sidste måneder har ydet mig en tiltrængt pause. I hvert fald fra Over Revet Langt Ude, og fremtidstanker og planer for projektet. Sangene, musikken, digtene er sat i verden, og jeg lader dem leve deres eget liv, og håber på, de når de mennesker, der har brug for dem.

Musikken kan høres her på spotify eller I-tunes:

https://open.spotify.com/album/5IlNI8aRPVSVmqGbs6ZSpR
https://itunes.apple.com/dk/album/over-revet-langt-ude/1296743315

Mine kræfter er mestendels blevet brugt til at tage mig af familie og hjem, ånde ud og gøde jorden for mit nye projekt.

Mit nye projekt handler om drømme og mysterier. Jeg er i gang med at undersøge mine nedskrevne drømme fra de sidste mange år. Jeg kategoriserer dem på forskellig vis. Vender dem på hovedet. Skriver ud fra dem. Jeg arbejder systematisk med ord og tal. Kombinerer dem. Hvilken betydning har tal i drømme? Og hvordan er tal generelt indlejret i mennesket og drømmestoffet? De grundlæggende strukturer. Jeg har et eller andet instinkt, der snuser til grundfornemmelser i de enkelte tal fra 1-9, og grundfornemmelser i hvert enkelt bogstavs lyd og form.

Jeg undersøger drømme og symbolsproget, arketyperne, slægternes overdragede ”åndestof”. Drømmenes forbindelse til sproget generelt. Ser på, hvad der er mest interessant: Situationer, hvor vågenheden føles som en drøm eller omvendt. Hvad gælder i drømme? Hvad gælder i det vågne liv? Er fantasi forbundet med drømme?

Hvordan forstår jeg det ubevidste og findes det overhovedet? Er drømme det, der ikke registreres af bevidstheden men af det ubevidste og indfanges i en drøm? Har drømmene en hensigt? Hvordan kan jeg bruge drømmestoffet i mit vågne arbejde med at skabe tekst, digte og musik? Hvordan kondenserer jeg dem så præcist som muligt? Hvordan kan jeg strække dem? Lege med dem, bruge dem med respekt for deres dybde og oprindelige funktion? Og hvad gør arbejdet ved mig?

Her er et eksempel på en tekst fra processen:

Jeg er tændt af og i arbejdet og dedikerer hermed foråret til at hugge sten i mine indre og ydre drømme-miner som materiale til næste skabning.

9.-10. juni optræder jeg i tivoli med mit børnekor i forbindelse med Børnekordagene. Koncertens tema bliver netop ”drømme”.

16. juni spiller jeg en solokoncert med Over Revet Langt Ude i Odder i forbindelse med ”Stafet for livet”.

Kærlige hilsner og ønsker om et godt forår til alle!

Karen